Wie zijn wij?

JIGSAW is een band die bestaat uit drie enthousiastelingen uit Veghel en Heeswijk:

René Heesakkers, Rik van Kessel en Dorien Nieuwint.

Alledrie zijn we ‘gegrepen’ door het prachtige Ierland en haar folk muziek.

Ierse folk is de benaming voor een traditionele muziekstijl uit Ierland en bestaat uit songs die soms honderden jaren oud zijn maar die tot op de dag van vandaag in Ierse pubs worden gezongen.

Ook worden de tunes, de instrumentale stukken, bijvoorbeeld jigs en reels, tot het genre gerekend.

Wij brengen een mix van mooie luisterliedjes, snelle drankliederen, rustige instrumentale nummers en spetterende tunes van deze Ierse traditionals, gebruik makend van Ierse folk-muziekinstrumenten zoals gitaar, banjo, mandoline, accordeon, viool (fiddle) en fluit.

We hopen jullie tegen te komen bij één van onze optredens of ergens in een Ierse pub, die zijn over de hele wereld te vinden.

Anneveldt multimedia

René Heesakkers

Meerstemmige zangpartijen hebben mij altijd kunnen bekoren. De voorliefde voor de countrymuziek was daarom voor mij een logische stap. Vanuit de countrymuziek heb ik ook de Ierse folk ontdekt. De vaak open klanken inspireren en motiveren mij. Door de Ierse folk heb ik, naast de gitaar, ook andere instrumenten leren kennen zoals de bouzouki, mandoline, banjo en tin whistle. Ik hoop dat iedereen die onze muziek hoort, geraakt zal zijn door de mooie verhalen en melodieën.


Anneveldt multimedia

Rik van Kessel

De liefde voor Ierse traditionele muziek is bij mij aangestoken door de prachtige teksten en aanstekelijke folkdeunen van Pater Moeskroen. Na jaren op toetsen ben ik een aantal jaar geleden overgestapt naar de banjo en later de mandoline. Die zijn een stuk gemakkelijker mee te nemen zijn naar de kroeg dan een piano. Die intieme en ongedwongen sfeer van gezamenlijk traditionele muziek maken, die mij erg aanspreekt, is wat Jigsaw graag op het podium wil overbrengen naar het publiek.


Anneveldt multimedia

Dorien Nieuwint

Op m’n zevende ben ik accordeon gaan spelen en met muziek maken ben ik eigenlijk nooit meer gestopt. Verschillende stijlen heb ik gespeeld, onder andere barokmuziek, Russische volksmuziek en Argentijnse tango. Niet alleen verschillende stijlen, ook verschillende instrumenten zoals piano, gitaar, trombone, basgitaar, drums en dwarsfluit kwamen aan bod. Een paar jaar geleden kwam de Ierse muziek op m’n pad. Sindsdien ben ik ook viool, whistle en harp gaan spelen. En heel veel tunes! Het is een fijne manier van muziek maken met elkaar en hopelijk kunnen we met Jigsaw het publiek daarvan laten meegenieten.