Even voorstellen

Wat als mensen elkaar ontmoeten en geïnspireerd blijken te worden door de Ierse folk muziek?
Wat als totaal verschillende karakters dezelfde passie hebben voor traditionele instrumenten en dit graag willen delen?
Toen was daar de muzikale klik.
Jigsaw is een feit.

René Heesakkers

Meerstemmige zangpartijen hebben mij altijd kunnen bekoren. De voorliefde voor de countrymuziek was daarom voor mij een logische stap. Vanuit de countrymuziek heb ik ook de Ierse folk ontdekt. De vaak open klanken inspireren en motiveren mij. Door de Ierse folk heb ik, naast de gitaar, ook andere instrumenten leren kennen zoals de bouzouki, mandoline, banjo en tin whistle. Ik hoop dat iedereen die onze muziek hoort, geraakt zal zijn door de mooie verhalen en melodieën.


Rik van Kessel

De liefde voor Ierse traditionele muziek is bij mij aangestoken door de prachtige teksten en aanstekelijke folkdeunen van Pater Moeskroen. Na jaren op toetsen ben ik een aantal jaar geleden overgestapt naar de banjo en later de mandoline. Die zijn een stuk gemakkelijker mee te nemen zijn naar de kroeg dan een piano. Die intieme en ongedwongen sfeer van gezamenlijk traditionele muziek maken, die mij erg aanspreekt, is wat Jigsaw graag op het podium wil overbrengen naar het publiek.


Paul Duysinx

In mijn jeugd heb ik de muziek ontdekt via harmonie, drum band en percussiegroep waar ik allerlei verschillende slagwerk instrumenten heb bespeeld. Na vele jaren van muzikale rust heb ik bij Jigsaw de Ierse muziek ontdekt. Met bodhran en cajon ontdek ik met veel plezier een andere manier van percussie en muziek maken.


Dorien Nieuwint

Op m’n zevende ben ik accordeon gaan spelen en met muziek maken ben ik eigenlijk nooit meer gestopt. Verschillende stijlen heb ik gespeeld, onder andere barokmuziek, Russische volksmuziek en Argentijnse tango. Niet alleen verschillende stijlen, ook verschillende instrumenten zoals piano, gitaar, trombone, basgitaar, drums en dwarsfluit kwamen aan bod. Een paar jaar geleden kwam de Ierse muziek op m’n pad. Sindsdien ben ik ook viool, whistle en harp gaan spelen. En heel veel tunes! Het is een fijne manier van muziek maken met elkaar en hopelijk kunnen we met Jigsaw het publiek daarvan laten meegenieten.